NIEUW ! Sella Ronda !

Italie: Sella Ronda - Val Di Fassa

[KRO-SEL]

Hotel Villetta Maria ***

Krokus | 26/02/22 - 05/03/22
Deze TOP-bestemming is NIEUW in ons programma : Val Di Fassa is een prachtig en modern skigebied in het indrukwekkende Sella massief met de beroemdste skitocht van de Alpen, "De Sella Ronda". (lees hierover onderaan meer bij de info over het skigebied).
Ons hotel ligt tussen meerdere grote liften in zodat we verschillende uitvalshoeken hebben om volop te kunnen genieten van dit prachtig uitgestrekt gebied. Het hotel voorziet transport heen en terug naar de lift.

Sella Ronda Safari : Val Di Fassa is op zicht reeds een zeer mooi gebied, maar uiteraard is er hier de gelegenheid om van het volledige Sella massief te genieten. SnowPlus organiseert daarom ook een paar keer in de week een begeleide Sella Ronda Safari, toegangkelijk voor de meeste wat gevorderde skiérs die rode pistes vlot kunnen afskién.
Er is geen meerprijs voor deze Safari en je beslist ter plaatse wanneer en hoeveel keer je mee wenst te gaan. Je moet hiervoor enkel wel de uitgebreide Dolomiti Superskipas nemen (zie ook onderaan).

Praktische info :
- aankomst op zaterdag - kamers beschikbaar vanaf 14 à 15u
- zondag vangt de 6-d skipas en de groepslessen aan
- vrijdag is de laatste dag skipas en groepsles / slalom voor de kids / 's avonds prijsuitreiking
- zaterdag vertrek uit het hotel en voor de liefhebbers op zaterdag nog vrij skiën (optioneel)

Voor meer info over deze reis, contacteer de reisverantwoordelijke voor deze reis: bart@snowplus.be - 0486-11.43.77

Sella Ronda - Val Di Fassa

Ons hotel is gelegen in het Val di Fassa skigebied : dit is één van de modernste in het Dolomieten gebied, met erg korte wachttijden, de nieuwste skiliften en het speciale sneeuwkanonsysteem, welke uitstekende sneeuwbedekking gegarandeerd van het begin van het seizoen tot het eind.

Wat de Val di Fassa absoluut uniek maakt is de mogelijkheid om iedere dag in een ander gebied te skiën, dit maakt dit gebied tot één van de hoofdsteden van internationaal skiën.

Het gebied heeft ook tal van gezellige lunchplekken op en rond de piste. Dat is toch wel één van de redenen om naar deze regio op wintersport te gaan. Naast de geweldig geprepareerde pistes en de schitterende uitzichten op de Dolomieten is de lunch voor veel wintersporters een van de hoogtepunten van de dag.
Sella Ronda :
Dit is de naam van de ski tour van de Sella groep, die in beide richtingen kan worden geskied.
Het wordt gezien als één van de mooiste ski-excursies in de alpenboog, die de klassieke realisatie van een winter skivakantie in de Val di Fassa vervult.
Het is niet moeilijk, ideaal voor skiërs van gemiddeld niveau en kan worden volbracht in één dag (hiervoor heb je dan wel de Dolomiti Superskipas nodig).
Krijg een idee met dit filmpje : De Sella Ronda Tour
Er zijn dus verschillende skipas mogelijkheden :
In onze prijs zit de 6-dagen Val di Fassa / Carezza skipas inbegrepen.
Een eerste mogelijke uitbreiding is de 'Silver' skipas, deze is ook geldig voor de naastgelegen gebieden Alpe Lusia/San Pellgrino, Fiemme/Obereggen en San Martino di Castrozza/Rolle Pass. In totaal goed voor 390km pistes en 150 liften. De meerprijs bedraagt slechts 10€
Tot slot is er de Dolomiti Superski die toegang geeft tot het volledige Sella gebied met 460 Liften & 1220 km pistes: meerprijs 43€

Wie dus mee wil met onze Sella Ronda Safari moet deze skipas nemen.

Hotel Villetta Maria ***

Hotel Villetta Maria :
Vakantie met panoramisch uitzicht op de Marmolada en de Gran Vernel. Het pittoreske hotel is een typisch bergchalet op 1681 m hoogte met een uiterst rustige ligging omgeven door de majestueuze Marmolada, de "Koningin van de Dolomieten", en door de toppen van de berg Gran Vernel.
De ideale plek om lichaam en geest te regenereren, dankzij de verkwikkende kracht van de natuur en de delicatessen van onze chef-kok. Het chalet Hotel Villetta Maria ligt op slechts 5 km van Canazei en de kabelbaan Belvedere (Sella Ronda & Dolomiti Superski), en op 3 km van de kabelbaan Ciampac-Buffaure in Alba di Canazei. Het hotel biedt gratis een private pendeldienst van en naar de skiliften. De Passo Fedaia en Malga Ciapela liggen op slechts een paar kilometer afstand en brengen u naar de kabelbaan die u vanaf 1450 m naar de top van de berg brengt, op 3264 m

Val Di Fassa

Afstand vanaf Brussel: 1000 km
Hoogte: 2950 m
Grootte: 110 km
 
Groene pistes - Sleepliften 12
Blauwe pistes 35 km Zetelliften 24
Rode pistes 64 km Cabineliften 16
Zwarte pistes 12 km Gondelliften 1
Skiroutes -
Pisteplan

Prijzen

volwassenen1095 €
-17j999 €
-15j779 €
-9j535 €
-5j295 €
-3j25 €
kinderkortingen geldig op zelfde kamer als 2 volwassenen
  
Autocar139 €