The POPDOWN Experience !

Oostenrijk: Zillertal Superski - Hochzillertal

[KR-ZI-FR]

Popdown hotel ***(*)

Krokus | 02/03/19 - 09/03/19

6D (Initiatie-) Freeride Camp dat samen loopt met onze krokus familie vakantie !
> u kan freeriden en uw familie kan mee in de SnowPlus lessen !

Een klassieker in het Snowplus-aanbod is het Pop Down Hotel in Ried im Zillertal. Een tophotel in de bekendste vallei van Oostenrijk in combinatie met een heerlijk skigebied zijn maar enkele ingrediënten om bij te dragen tot een heerlijke vakantie. 

Het Zillertal Superski gebied is bij de grootste en mooiste gebieden in Oostenrijk ! In de Zillertaler Super Skipass is het ganse Zillertal inbegrepen, gaande van Fügen, Ski-Optimal (Kaltenbach-Hoghfügen), Zillertal Arena (Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten), Mayrhofen en de Hintertux gletsjer!
Onze uitvalsbasis is Ski-Optimal (Kaltenback - Hochfügen) met meer dan 170 km geprepareerde pistes, talrijke skiroutes en echte freeride mogelijkheden! Last but not least huist Kaltenbach één van de grootste en best onderhouden SnowParks genaamd 'BETTERPARK' met geweldige 'kickers' waar je de echte pro's dagelijks ziet trainen! De skibus stopt vlak voor het hotel en brengt ons in enkele minuten naar het dalstation.
 
Het Pop Down hotel is het voormalige Grillhof. Na talrijke jaren onder management van de ouders werd het hotel vorig seizoen overgenomen door de dochter die de renovatie van het hotel onder handen heeft genomen en het in een modern, jong jasje heeft gestoken met een zeer leuk karakter zoals een lange tafel die doorheen het hotem loopt en ook de keuken onderging een upgrade waarbij het PopDown hotel een 4 sterren waardering waard is. 
Als ontbijt genieten we van een uitgebreid buffet, 's avonds is er een vier gangen keuze-menu. Het hotel beschikt over voldoende speelruimtes voor de kinderen, een zeer uitgebreide welness met sauna en een zeer groot binnenzwembad. 

Praktische info :

- busreis : vertrek op vrijdagavond 
- aankomst voor de busreizigers zaterdagmorgen met ontbijt in het hotel : zaterdag vrij / vrij skiën (opm : zaterdag is standaard 'niet' in de skipas inbegrepen maar optioneel uitbreidbaar naar een 7D skipas vanaf zaterdag )
- zondag vangt de 6-d skipas en de groepslessen aan
- vrijdag is de laatste dag skipas en groepsles / slalom voor de kids / 's avonds prijsuitreiking
- zaterdag vertrek uit het hotel en voor de liefhebbers vrij skiën (optioneel) met 's avonds vertrek met de busreis naar huis.
- aankomst zondagmorgen

Voor meer info over deze reis, contacteer de reisverantwoordelijke voor deze reis :
guy@snowplus.be  -  0468-32.44.22

Zillertal Superski - Hochzillertal

Het volledige Zillertal zijn eigenlijk een aantal verschillende skigebieden en het gletsjergebied van Hintertux. De voornaamste gebieden zijn : 

Hochfügen-Hochzillertal
Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach
Zell am Ziller-Gerlos
Hintertuxer gletsjer 

Met onze Zillertaler Superskipass kunnen we in al  deze gebieden skiën en deze zijn verbonden met gratis skibussen en/of skitrein. Onze thuisbasis is het zeer grote skigebied van Hochfügen-Hochzillertal, maar afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden organiseren we zeker ook eens een skisafari in sommige andere gebieden.

Het skigebied van Hochfügen-Hochzillertal (zie skiplan hiernaast) is een zeer mooi en groot skigebied met met meer dan 171 km bereden pistes van alle niveaus waarvan meer dan 100km sneeuwzeker danzij sneeuwkanonnen. Het is een gebied  waar echt iedereen aan zijn trekken kan komen en daarnaast ook zeer kindvriendelijk ! Voor de liefhebbers zijn er onder andere ook nog skiroutes (freeride), funparken en halfpipes,...

De skibus stopt vlak bij het hotel en zet ons na 4 minuten af aan de moderne dubbele gondelbaan in Kaltenbach die ons zonder wachttijden in een mum van tijd tot midden in het skigebied brengt.

In het skigebied Hochfügen-Hochzillertal zijn er verschillende goede en betaalbare restaurants op de piste en last but not least zijn er ook diverse après-ski gelegenheden om eens goed uit ons dak te gaan ;-)

 

- voor meer info over het gebied klik op de link naar de website van het gebied -

Popdown hotel ***(*)

Het POPDOWN Hotel is een uniek project waarbij het 'klassieke' Grillhof hotel een gedurfde en moderne metamorfose kreeg met een zeer bijzondere uitstraling en sfeer als resultaat!
Zo loopt bijvoorbeeld de aaneensluitende eettafel wat zorgt voor een zeer gezellige sfeer doorheen drie verdiepingen van het hotel.
De foto's lichten een tipje op van de sluier, maar het is vooral een "beleving" die perfect past bij onze groepsformule.

Aan het mooie uitgebreide welness gebeuren met groot zwembad, sauna, hammam,... enz hebben ze uiteraard niets veranderd want dat was reeds top ! ;-)

Kortom, het Grillhof hotel was al jaren een vaste waarde in ons programma en ook de nieuwe editie blijft een topper met een prima verhouding prijs kwaliteit!

Wij verblijven in het Popdown hotel zowel met onze Summer Edition in Augustus als tijdens de Krokus en de Pasen vakantie !

*** dit hotel is zeer gegeerd en zeer snel volboekt ***

Hochzillertal : Kaltenbach - Hochfügen

Afstand vanaf Brussel: 925 km
Hoogte: 2500 m
Grootte: 171 km
 
Groene pistes - Sleepliften 22
Blauwe pistes 37 km Zetelliften 10
Rode pistes 97 km Cabineliften 5
Zwarte pistes 37 km Gondelliften 0
Skiroutes 7 km
Pisteplan

Prijzen

volwassenen1089 €
-19j1059 €
-18j875 €
-15j785 €
-14j675 €
-6j480 €
-4j220 €
kinderkortingen geldig op zelfde kamer als 2 volwassenen
  
Autocar119 €